ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cluj Napoca este oraşul în care se trăieşte mai bine decât în Paris, New York sau Roma, arată un clasament realizat de Numbeo.com, în funcţie de calitatea vieţii.

Pentru realizarea clasamentului s-a luat în calcul gradul de poluare, siguranţa oamenilor, puterea de cumpărare, rata criminalităţii şi sistemul de sănătate, informează Digi24.

Clujul a reuşit să se claseze pe poziţia 53, în timp ce Paris este pe 63, Londra pe 72, New York pe 76 sau Moscova pe 89. 

Deşi faţă de anul trecut a căzut câteva locuri în clasament, Clujul rămâne înaintea Bucureştiului, ce ocupă poziţia 74. Capitala a fost depunctată din cauza nivelului de poluare destul de ridicat dar şi a traficului aglomerat.

Zilnic, în Bucureşti circulă 1,5 milioane de maşini, în condiţiile în care infrastructura e aproape aceeaşi de acum 30 de ani iar numărul de maşini e de 5 ori mai mare.

Topul realizat de numbeo are 97 de poziţii, iar prima revine oraşului Zurich.
 
Portalul numbeo, care aparţine unui fost angajat al companiei Google, deţine ce a mai mare bază de date despre ţările şi oraşele lumii.