ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea de tineret a Partidului Alianței Liberalilor și Democraților a inițiat o petiție online privind introducerea metroului de noapte, iar sute de bucureșteni au semnat deja în acest sens, informează siteul RealitateaBucurești.

"Susține și tu inițiativa noastră:  Bucureștiul merită să facă parte din clubul select al destinațiilor turistice și polilor economici ce oferă transport subteran de noapte: New York, Chicago, Stockolm, Copenhaga, Berlin și Sydney, este apelul lansat prin intermediul petiției online pe care o puteți semna aici dacă vreți", notează sursa citată.

Contactați de cei de la RealitateaBucurești, reprezentanții Metrorex afirmă că o astfel de măsură este dezirabilă, dar imposibilă.

"Ni s-a spus că momentan este imposibil să avem transport pe timp de noapte așa cum este și în alte capitale. După ora 24:00 în subteran se fac lucrări de mentenanță, care sunt absolut necesare. Se repară tunelurile, se face burarea ( îndesare manuală sau cu mijloace mecanizate a balastului sub traversele unei linii) liniei de metrou, se astupă găurile pe unde curge apa, mai ales în stațiile aproape de râul Dâmbovița și altele. Dacă pe viitor se vor moderniza stațiile (sunt șanse pentru că vom accesa fonduri europene), de la un capăt la altul, și căile de rulare atunci vom lua în considerare și vom discuta din nou despre transportul de noapte, a declarat pentru RealitateaBucurești seful Departamentului de Comunicare al Metrorex, Evelyne Croitoru.