ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Metrorex are în circulație la orele de vârf 22 de trenuri pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera), fiind asigurat un interval de circulație de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic, a anunțat miercuri Metrorex.

”Informăm publicul călător că  Metrorex funcționează la capacitate maximă. Zilnic, la orele de vârf de trafic, pe Magistralele 1, 2 și 3, sunt introduse în circulație câte un tren suplimentar, având în total 60 de trenuri în circulație pe întreaga rețea de metrou. Facem precizarea că pe Magistrala 2, care în prezent transportă cel mai mare număr de călători – peste 45 % din totalul călătorilor transportați, se asigură un interval de circulație de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic”.

De asemenea, pentru asigurarea transferului de călători între tren și peronul stațiilor, cât și a evacuării călătorilor de la peronul stațiilor către vestibule sau pasajele de legătură între stații, în condiții de siguranță și confort, au fost dispuse câteva măsuri organizatorice: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura și instalațiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piața Unirii, Piața Victoriei, Dristor) și suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

Totodată Metrorex anunță că instalația de ventilație din tren funcționează la capacitate maximă și călătorii pot deschide geamurile rabatabile pentru o mai bună aerisire a vagoanelor.