ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De trei săptămâni, pe un traseu care traversează tot orașul Galați, circulă șapte microbuze inscripționate cu versete din Apocalipsă.

Mașinile aparțin unui operator privat care spune că pentru el este doar o chestiune de afacere după ce a încheiat un contract de publicitate cu o persoană fizică. Afacere care însă nu este văzută cu ochi buni nici de gălățeni și nici de șoferul unuia dintre microbuzele inscripționate.

„Doar trei cuvinte am citit și de trei săptămâni sunt pe mașină, deci nu mă interesează să citesc până la capăt. Știu că oricum nu este ortodox, aș fi vrut o floare, un zâmbet, ca reclamă pe mașină, nu așa ce scrie acolo,” spune Ionel Petre, conducător auto.

Potrivit legii, orice campanie de publicitate temporară, inclusiv pe mijloace de transport trebuie autorizată. Deși au trecut câteva săptămâni de la apariția acelor mesaje apocaliptice pe maxi taxi, la primărie nu există nicio solicitare în acest sens.

„Cei care nu se conformează legii sunt sancționați. Sancțiunile sunt aplicate de administrația publică locală prin organele sale, în cazul în speță, vorbim despre poliția locală,” explică Emanuela Turcu, purtător de cuvânt primăria Galați, potrivit digi24.ro.

„Poliția locală va interveni, va lua legătura cu operatorul respectiv de transport public de persoane pentru că asemenea versete deranjează opinia publică,” precizează Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliția Locală Galați.