ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O locomotivă cu abur și trei vagoane vechi din lemn i-au dus pe călători către începuturile căii ferate. Iubitorii acestui mijloc de transport vor să transforme mocănița într-o atracție turistică permanentă.
 
Sute de oameni au venit să se plimbe cu mocănița pe Valea Hârtibaciului. Locomotiva veche de peste 100 de ani și-a tras cuminte cele trei vagoane pline ochi. Chiar și biletele au fost ca odinioară - din carton, potrivit tvr.ro. Controlorul le-a perforat cu conștiinciozitate. 

Refacerea șinelor a fost, de altfel, principala preocupare a asociației care promovează Mocănița. Au consolidat deja 4 kilometri, iar până în toamnă traseul ar putea ajunge la 7 kilometri. Mai sunt, însă, și altele de reparat. 

Locomotiva cu aburi care a circulat în acest sfârșit de săptămână a fost închiriată. Costă mult, așa că nu poate fi ținută decât câteva zile. Iubitorii Mocăniței își doresc să-și poată permite să o cumpere.

Calea ferată pe care circulă Mocănița avea 123 de kilometri acum mai bine de un secol. Lega Sighișoara de Sibiu și era cea mai lungă cale ferată îngustă de pe teritoriul actual al României.