ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O comună dintr-o zonă montană a judeţului Hunedoara trăieşte după stardarde de oraş. Are internet, iluminat public modern, sistem de supraveghere a uliţelor şi o reţea de apă comandată prin computer. Jumătate din comună e deja asfaltată. Totul a fost realizat cu fonduri europene sau din bugetul propriu.

Comuna Lelese este o aşezare  cu 300 de locuitori, situată în vârf de munte, la 30 de kilometri de Hunedoara. Cei care au computere şi tablete personale pot accesa internetul wireless, iar ceilalţi pot merge la centrul informatic amenajat în bibliotecă. Iar internetul prin fibra optică nu e singura facilitate din comuna.

Cu 300 de mii de euro obţinuţi prin fonduri europene, primăria a intrdus alimentarea cu apa şi intreaga reţea e automatizată, potrivit tvr.ro.

Din fondurile comunei, primaria a instalat camere video pe străzi şi a pus becuri economice, cu LED, pe fiecare stâlp. Sistemul a redus numărul infracţiunilor. Tot cu bani europeni s-a asfaltat deja jumătate din comună. Restul uliţelor vor fi asfaltate în toamnă, când vor veni ceilalţi bani de la Bruxelles.