ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că lucrările la Arcul de Triumf vor fi finalizate până pe 25 noiembrie, iar parada militară de Ziua Națională va fi la Arcul de Triumf.

"Constructorul ne-a garantat că, pe data de 25 noiembrie, șantierul va fi finalizat, gardul care înconjoară acest obiectiv va fi dat la o parte, iar toate lucrările și finisajele care mai sunt de făcut, vor fi terminate. De asemenea, aici, în această zonă, Administrația Străzilor va reorganiza trecerile de pietoni, se vor amplasa semafoare, astfel încât acest obiectiv să fie redat circuitului turistic. Sunt foarte bucuroasă, că româncă, să anunț faptul că, anul acesta, după ani de pauză, parada militară de Ziua Națională, pe data de 1 decembrie, va putea să aibă loc la Arcul de Triumf”, a spus Gabriela Firea.

Arcul de Triumf a intrat, la începutul anului 2014, într-un proces de consolidare și reabilitare, motiv pentru care militarii nu au mai defilat în ultimii doi ani pe sub Arcul de Triumf.

Acum, monumentul ar trebui să reziste chiar și unui cutremur cu magnitudinea 9.