ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii cu dare de mână s-au săturat de petrecerile în aer liber, din cluburi sau restaurante și preferă cheful la muzeu.

La Timișoara, cei care au bani se distrează în Muzeul de Artă. În Palatul de peste două secole, care adăpostește cele mai valoroase lucrări de artă din Banat, se dau chefuri cu geamurile deschise, muzică la maximum și jocuri de lumini. Pentru că legea le îngăduie. O decizie mai veche a mai marilor de la județ permite închirierea unor săli din muzeu.

Tnerii, îmbrăcați în stilul anilor '20, petrec în clădirea istorică a cărei restaurare a durat aproape 23 de ani. Potrivit organizatorilor, petrecerea a avut ca tematică filmul Marele Gatsby. Întregul eveniment a avut loc în sala barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, unde, potrivit unei decizii mai vechi a Consiliu Județean, petrecerile sunt permise, potrivit digi24.ro.

Șefii muzeului sunt bucuroși să primească vizitatori, chiar și noaptea.

„Nu mi s-a părut nimic nelalocul lui, din punctul meu de vedere deci. 4.000 este suma exactă plus alte cheltuieli dacă sunt solicitate.”, spune Victor Neuman, directorul Muzeului de Artă din Timișoara.

„S-au depășit din punctul meu de vedere inclusiv limitele fostului contract pot să spun. Am văzut poze poate prea stridente care aveau în spate exponate, iarăși mi se pare că se depășește puțin”, e de părere Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș.

Fostul director, Marcel Tolcea, nu este la fel de încântat:

 „O formă de dispreț a actului artistic, a actului muzeal în sine, să aduci dansatori cu șampanie și să faci un party într-un loc în care se află tablourile unui artist mi se pare un lucru fără nici un fel de scuze”.