ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți brașoveni au sesizat că au văzut, de câteva zile, avioane ușoare care survolează tot mai des județul, din care sunt aruncate sute de kilograme de pește congelat.
 
Explicația e simplă: a fost declanșată o amplă acțiune, la nivel național, de vaccinare a animalelor, în special a vulpilor, împotriva rabiei, sau, pe înțelesul tuturor, a turbării.

20 de tone de pește congelat sunt aruncate cu ajutorul a 10 avioane ultraușoare spre zonele împădurite din județele Argeș, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Arad, Mehedinți și Gorj. Acțunea face parte din campania de toamnă de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei.

Cum aceste animale sunt atrase de pește, atunci când îl vor mânca vor fi automat și vaccinate împotriva turbării, fiecare bucată de pește având încorporată o pastilă împotriva acestei boli, potrivit newsbv.ro.

Conform datelor oficiale, de 8 ani, de când se fac astfel de acțiuni, nivelul de îmbolnăvire a scăzut la nivel național.