ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a sectoarelor PF Moravița si  Oravița, cinci grupuri formate din 51 de persoane, cetățeni din Siria, Irak, Afganistan și Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Conform unui comunicat al Poliției de Frontieră, pe direcția localităților de frontieră Gherman, Gaiu Mic și Jamu Mare, politistii de frontiera au depistat, la intervale diferite de timp, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetățeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării, acestea fiind conduse la sediul Poliției de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbați, 11 femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, iar minorii cu varste între un an și 17 ani. Persoanele în cauză au declarat la cercetari că sunt cetățeni din Afganistan (7), Pakistan (9), Siria(2) și din Irak (28).

Joi dimineața, în apropierea localității de frontieră Grădinari, au fost depistați alți cinci cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetateni sirieni, toti barbati cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Cum în Ungaria a fost adoptată reintroducerea detenției sistematice a tuturor migranților care intră în țară, aceștia aleg rute ocolitoare prin România și Croația, în încercarea de a ajunge într-o țară din vestul Europei.



Foto: Poliția de Frontieră