ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ploaia abundentă care s-a năpustit peste Timișoara preț de câteva ore în această dimineață a dat orașul peste cap. La Aquatim, operatorul de apă-canal timișorean, a fost declarată alertă maximă, cantitatea de apă căzută depășind capacitatea proiectată de preluare a canalizării. Între orele 08:00 și 10:30 dimineața, din sistemul de canalizare al Timișoarei, care are o lungime de peste 560 km, au intrat în stația de epurare peste 25.000 l/s de apă uzată.  
 
Toate pompele de la stația de epurare au mers la capacitate maximă, iar 20 de echipe au fost trimise pe teren, pentru intervenții la canalizare. Ploaia care a căzut a dat peste cap traficul rutier, mai multe pasaje si intersecții fiind inundate. RATT, operatorul de transport în comun, a fost nevoit să schimbe traseele mai multor mijloace de transport pentru a face față situației.
 
Și în urmă cu o lună, la stația de epurare a Timișoarei au fost înregistrate debite record, de 12 ori mai mari decât cele obișnuite. Ca și astăzi, canalizarea s-a dovedit depășită, refulând în numeroase puncte