ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Municipiului București a luat masura demontarii lucrarii amplasate in zona Pietei Revolutiei, ca urmare a numeroaselor sesizari ale cetatenilor care s-au declarat ofensati de caracterul controversat al acesteia. Lucrarea este intitualată "Ființă".

Sculptorul Marius Leonte, autorul lucrării, a declarat pe Facebook că „se simte fabulos" de toată tevatura. Artistul a explicat că a montat această lucrare în luna iulie, la invitația asociației Kulturama, în locul care i-a fost indicat (de curatorul Carmen Popa). Kulturama are un agreement, un contract cu Primăria Capitalei pentru o expoziție temporară în acel loc, în perioada iulie-noiembrie.

Scopul acestui parteneriat îl constituie "susținerea proiectului Kulturama", care sprijină, promovează și ajută la dezvoltarea tinerilor artiști din București.