ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Capitalei a anunțat că arborii tăiați în aceste zile prin București "deveniseră un pericol pentru oameni", se arată într-un comunicat de presă trimis la redacție. 

Reacția instituției vine după ce mai mulți cetățeni s-au arătat îngrijorați de faptul că Primăria taie copacii din Capitală. Primăria arată că "acțiunea de depistare și înlăturare a copacilor bătrâni" este realizată de către Administrațiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei.

"Direcția Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acțiune, în urma numeroaselor sesizări și plângeri venite din partea asociațiilor de locatari sau proprietari ori a cetățenilor, deoarece acești arbori au devenit un pericol pentru populație: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviți de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o mașină", afirmă sursa citată.

Primăria Generală invită toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu și a li se răspunde oricăror întrebări legate de acest subiect.

"Precizăm că în luna septembrie vor fi plantați alți arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri și sănătoși sunt invitați la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă ca lucrurile nu stau așa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima și poluarea zonei, din această cauză aceștia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetățeni", mai susține Primăria Capitalei.