ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ionuț Sabău, un tânăr de 28 de ani din Ardud, Satu Mare, a reușit să oprească demersurile prin care în orașul său urmau să fie aduși câteva zeci de refugiați.

El a fost unul dintre primii care a aflat despre proiectul finanțat de Uniunea Europeană, prin Ministerul de Interne, care a fost ascuns inițial locuitorilor. Tânărul a mobilizat în două ore peste 100 de persoane, care s-au adunat în fața căminului cultural și au susținut că nu-i doresc pe refugiați.

Ulterior, a strâns 200 de semnături și a prezentat lista prefectului de Satu Mare, Eugeniu Avram, spre a fi trimisă ministrului Petre Tobă.

”Nu suntem de acord sub nici o formă. Și suntem dispuși să recurgem la violență. Să știe toată lumea treaba asta, cei care se ocupă de proiect, că dacă se pune în aplicare se va ajunge acolo. Și noi o spunem de pe acum, să nu fie surprize. Nu vrem să fim ca în țările străine, să ne fie frică să ne lăsăm copiii să plece singuri la școală, nevestele singure pe stradă. Și aici nu mai intervine problema de a apăra statul român sau pe cetățeni, ne apărăm familiile noastre”, au spus atunci reprezentanții orașului Ardud, potrivit b1.ro.
 
Ionuț Sabău este inginer silvic, dar s-a reprofilat în fermier. Este atât de înverșunat împotriva refugiaților și pentru că a locuit un an într-un cartier predominant musulman din Paris.
Acum, după ce s-a anunțat că refugiații nu vor mai veni la Ardud, el susține că Mădărașul, cartier cu doar 1.500 de locuitori, este un exemplu pentru toată țara.

Nici în Tășnad nu vor mai veni refugiații, după ce locuitorii orașului au protestat împotriva demersului Ministerului de Interne.