ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița în cooperare cu Secția 8 de Poliție Deta, au depistat în zona de competență opt cetățeni străini, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat, În data de 12 martie, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, în cooperare cu Secția 8 de Poliție Deta, au depistat în zona de competență, în apropiera localității de frontieră Jamu Mare, județul Timiș, patru persoane de sex masculin, două persoane de sex feminin și doi minori.

 Persoanele, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre șapte cetățeni din Irak și un cetățean sirian, cu vârste cuprinse între 5 și 27 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele opt persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, luându-se măsurile legale ce se impun.



Foto: Poliția de Frontieră