ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase stații automate de unde pot fi închiriate peste 200 de biciclete au fost deschise, marți, în București, la inaugurare participând și primarul general Gabriela Firea, care a declarat că a fost aprobat un proiect care prevede ca în Capitală să fie construite 42 de circuite pentru biciclete.

Cele șase stații automate, de unde vor putea fi închiriate 210 biciclete cu ajutorul unui card, sunt situate în Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles și Kaufland Barbu Văcărescu.

”Știu, este momentul bicicletei, nu al vorbelor. Vreau să vă spun că, în ultima ședință a Consiliului General, au fost aprobate, cu majoritate de voturi, 19 proiecte PIDU, unul dintre aceste proiecte este extrem de important, se referă la 42 de circuite de biciclete pe întregul teritoriu al Capitalei.", spus Gabi Firea, potrivit news.ro.

Organizatorii spun că vor exista trei tipuri de abonamente: pentru o zi, în valoare de 10 lei; pentru o lună, în valoare de 35 lei, și pentru un an, în valoare de 100 de lei. De asemenea, un utilizator poate împrumuta gratuit o bicicletă de mai multe ori pe zi, cu condiția ca, după fiecare 30 de minute, să o returneze. Cei care depășesc timpul de 30 de minute vor plăti suplimentar 4 lei, pentru depășirea unei ore vor plăti 8 lei, pentru depășirea a 90 de minute - 20 de lei, iar pentru depășirea a două ore - 25 de lei.

Utilizatorii au posibilitatea să își aleagă singuri bicicletele din rastel și le pot returna la orice stație automatizată din rețeaua I’Velo Urban.