ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a relatat despre cazul lui Ionuț Țene, funcționarul public al Primăriei Cluj Napoca, cel pe care mai multe persoane din zona politicii de stânga îl doresc exclus din funcție, pe motiv că în afara serviciului ar avea simpatii și opinii care ar fi condamnabile, în opinia acestora.

În condițiile în care presiunile s-au înăsprit, fiind resimțite inclusiv de către familia istoricului, redăm o scrisoare deschisă adresată de doamna Țene către prof. Zoe Petre, una dintre persoanele care au semnat protestul la adresa intelectualului clujean.

Iată textul trimis pe adresa redacției ActiveNews:

Stimată doamnă profesor,

Am aflat cu uimire și strângere de inimă că v-ați numărat printre semnatarii unui memoriu al unor intelectuali publicat de o revistă bucureșteană, prin care se solicită schimbarea dintr-o funcție publică din Primăria municipiului Cluj-Napoca a soțului meu Tene Ioan acuzat pe nedrept de ”extremism”, neexistând vreo declarație în articolele și studiile sale, care să fie astfel catalogată. 


Stimată doamnă profesor, noi suntem o familie de creștini ortodocși practicanți și avem trei copii, iar soțul meu după 20 de ani  serviciu în cadrul administrației publice locale a câștigat prin concurs postul de șef Birou Învățământ, Cultură, Culte din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, legal organizat de către ANFP, Prefectura Cluj și instituția în care lucrează.  
 
Vă informez că soțul meu are expertiza necesară pentru acest post, fiind absolvent al Facultății de Istorie, a două mastere în relații internaționale și dreptul muncii, e doctor în istorie și a urmat un post-doc la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, precum și studii în Germania la Leipzig. Soțul meu nu este un ”extremist”, ci un promotor al valorilor creștin-democrate în cărțile și articolele sale publicate. De asemenea, el a promovat, prin studiile introductive scrise la biografii dedicate Seniorului Corneliu Coposu și acestei familii ilustre. M-a durut mult să vă văd numele printre semnatari, știind că d-voastră sunteți o mare admiratoare a Seniorului Corneliu Coposu, pentru că eu fac parte dintr-o familie înrudită cu Seniorului din Bobota Sălajului, fiind nepoată acestuia prin alianță. În casa părintească din Bobota ne-au trecut pragul de mai multe ori Seniorul Corneliu Coposu, Constantin Ticu Dumitrescu, Simina Mezincescu, Lucia Hossu Longin sau Ionuț Gherasim. De la Corneliu Coposu am învățat să îmi iubesc țara, poporul, și Biserica, precum și alegerea democratică și, nu în ultimul rând, echilibrul și bunul simț, lucruri care au devenit fundamente ale familiei mele.
 
Ceea ce face soțul meu, inclusiv prin publicația NapocaNews, blamată pe nedrept,  continuă valorile promovate de Corneliu Coposu, care astăzi sunt criticate tot mai mult: a fi creștin-democrat, a îți iubi țara și neamul, precum și a cultiva cultura națională. Citiți site-ul și veți descoperi doar lucruri pe care le-ar împărtăși și Seniorul. În spatele acestui linșaj mediatic împotriva soțului meu stau de fapt interese profane și meschine.

Stimată doamnă profesor, eu când să vă cred? Atunci cand în anii 1997-2000, ați promovat alături de președintele Emil Constantinescu ideile creștin-democrației sau acum când prin semnătura d-voastră solicitați nedemocratic ca un funcționar, care a câștigat legal un concurs, să fie destituit pe baza unor liste, dosare, etichete și propagandă ca-n 1950? Tot acest scandal declanșat din interese obscure și neînțelese de mine mi-au afectat liniștea mea și a familiei mele, în care trebuie să crească trei copii. Atacurile mediatice, la care ați contribuit și domnia voastră printr-o semnătură împotriva soțului meu,  întreținător de familie, să acceadă legal la o funcție publică conform pregătirii profesiunii și studiilor sale, ne-au creat o stare de stres și tensiune. Soțul meu este pur și simplu discriminat public doar pentru faptul că este român și democrat. Am credința că, în memoria Seniorului, vă veți retrage semnătura de pe această listă, ce linșează public nedrept și nefundamentat, un român care își iubește familia, țara și neamul și mai ales bunul simț.

Țene Florica Daniela

Cluj-Napoca
02.07.2017