ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul-șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Nicolae Eugen Alexe, împuternicit la comanda IPJ Olt, în urma constatării neregulilor instituționale privitoare la cazul fetei dispărute în Caracal, informează Mediafax.

„Colegul meu de la dispecerat l-a informat pe inspectorul-șef, inspectorul-șef a luat măsurile astea și a greșit, pentru că nu a raportat mai departe. Pentru asta l-am și destituit astăzi. Pe împuternicitul de la comanda Inspectoratului Olt", a declarat chestorul Ioan Buda, vineri, la Antena 3.

Șeful Poliției Române a declarat că polițiștii de la Caracal au așteptat ordinul procurorului, care era șeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenții Poliției ar fi putut interveni în orice moment, odată ce știau locația, fără să mai piardă cele 3 ore până la ordinul procurorului, dat la 6 dimineața. 

„Poliția și cu Parchetul, care au ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineața”, a afirmat chestorul Ioan Buda, vineri, la Antena 3.

„Putea (Poliția – n.r.) să intre în acel domiciliu, dacă aveam indicii corecte cu privire la sechestrarea unei persoane”, a adăugat șeful Poliției, aflat în drum spre Caracal în momentul declarației.

„Există un vid legislativ, și tocmai de aceea am spus atunci când am făcut acel proiect de lege privind dispăruții, că ne-am gândit la acest vid legislativ, pentru că avem în jur de 7.000 de dispăruți, anual”, a mai declarat, vineri, chestorul de Poliție Ioan Buda, pentru Antena 3.