ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Metorex anunță că va dota cele 49 de stații de metrou cu o serie de benzi speciale, din dale ceramice, pentru a îmbunătăți călătoria persoanelor cu deficiențe de vedere.

Astfel, pentru cele 49 de stații de metrou aflate în exploatare, care nu au trasee speciale, Metrorex a avizat achiziția de servicii de proiectare și consultanță pentru "Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere". Proiectul prevede dotarea stațiilor de metrou cu benzi speciale din dale ceramice.

De altfel, pe Magistrala 4 a fost deja realizat pentru stațiile Jiului și Parc Bazilescu traseul pentru direcționarea persoanelor cu dizabilități, prin montarea unor dale ceramice speciale. Proiectele de finisaje pentru Magistrala 5 și pentru cele două noi stații de pe Magistrala 4 includ facilități pentru persoanele cu dizabilități, atât lifturi, cât și trasee marcate specific.

Hărțile de metrou afișate în stații au indicații cu stațiile accesibilizate, prin pictograme specifice.