ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steagul secuiesc, simbol separatist al așa-zisului ținut secuiesc, stă arborat pe zeci de instituții de învățământ din Transilvania. Ministerul Educației refuză să se implice în stoparea acestei propagande separatiste maghiare. 

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat încă din luna ianuarie 2015 Ministerul Educației, condus de Sorin Cîmpeanu, cu privire la arborarea nelegală a steagului secuiesc pe zeci de instituții școlare din Transilvania. 

Ministerul Educației a refuzat să comunice în termen legal un răspuns la sesizarea ADEC și a ales să ignore o sesizare cu privire la o serie de ilegalități care au loc la mai multe instituții de învățământ din țară.

După ce a fost acționat în judecată, ministrul Sorin Cîmpeanu a trimis un răspuns la sesizarea ADEC din luna ianuarie a.c.. Adresa, semnată de directorului Corpului de Control, Ion Trămîndan, reprezintă refuzul conducerii ministerului de a cerceta cele sesizate și de a acționa în spiritul legii pentru a pune capăt propagandei separatiste maghiare promovate de UDMR în instuțiile de învățământ public din România, scrie Dan Tanasa pe site-ul său.

Având în vedere refuzul ministului Cîmpeanu de a acționa în spirirtul legii, ADEC a formulat o plângere prealabilă prin care a solicitat ministrului să acționeze pentru a pune capăt promovării unui simbol separatist în instituțiile de învățământ.

Același director al Corpului de Control a revinit cu o nouă adresă, de această dată invocând un temei legal, prin care comunică ADEC faptul că Ministerul Educației nu se va implica în nici un fel în oprirea propagandei separatiste maghiare ce are loc în unitățile de învățământ din Transilvania.

 În loc să acționeze în spiritul legii, responsabil cu actul de învățământ, ministrul Sorin Cîmpeanu refuză să acționeze pentru a pune capăt unei propagande separatiste care are loc chiar în unitățile de învățământ care sunt, perfect legal, responsabilitatea domniei sale.

În timp ce ministrul Sorin Cîmpeanu se spală pe mâini în acest caz, steagul secuiesc stă arborat, de exemplu, pe grădinița din Dănești, Harghita.