ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tornadă a lovit duminică după-amiază oraşul Rădăuţi din Suceava, provocând pagube însemnate.

Acoperişul unui internat a fost smuls de vânt şi aruncat la o sută de metri distanţă, unde s-a izbit de un bloc. Geamurile mai multor apartamente s-au spart, un stâlp de electricitate a fost doborât, iar circulaţia pe drumul naţional care duce către Putna a fost restricţionată câteva ore.

Acoperişul internatului Colegiului "Andronic Motrescu” din Rădăuţi - care a fost smuls de tornadă, duminică după-amiază, iar o bucată a acestuia s-a izbit de un bloc de locuinţe aflat la o sută de metri distanţă - a avariat acoperişul unei clădiri a liceului, dar şi blocul de care s-a lovit.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU), acoperişul clădirii internatului Colegiului "Andronic Motrescu", cu o suprafaţă de aproximativ 675 metri pătraţi, a fost smuls în totalitate de vântul puternic, iar o parte din acesta a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă, potrivit Mediafax.

Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost purtată de vânt şi a trecut peste şosea (str. Putnei) şi peste copacii de pe marginea drumului cu o înălţime de 20 de metri, lovind violent un bloc de locuinţe, aflat la o distanţă de aproximativ o sută de metri de clădirea internatului.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Rădăuţi au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic, acţiunea fiind coordonată de către şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.