ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un șofer de autobuz a ajuns la spital după ce a fost snopit în bătaie de un grup de călători de etnie rromă, care circulau fără bilet, scrie Adevărul.

Șoferul i-a întrebat dacă au bilete, motiv pentru care l-au luat la pumni până l-au lăsat inconștient. El a fost transportat cu ambulanța la spital.

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 13.00, pe bulevarul Unirii din Baia Mare. Martorii au povestit îngroziți că un grup de cetățeni de etnie rromă, încărcați cu bagaje, au blocat accesul unei uși, iar când șoferul le-a cerut să permită accesul și altor călători, aceștia au devenit agresivi.

„(...) În stație, șoferul a coborât la ei și le-a spus să se dea la o parte, să facă loc și altora, dar l-au înjurat. Atunci, el a zis că cine are bilet să rămână în autobuz, iar cine nu, să coboare. Au sărit atunci pe el, erau vreo trei bărbați și mai mulți copii și femei”, povestește un martor.

Șoferul a fost lovit cu pumnii până ce, în cădere, s-a lovit la cap și și-a pierdut cunoștința.

Ulterior a ajuns și poliția la fața locului, dar și o ambulanță, care l-a luat pe șofer și l-a transportat la spital.

Tudor Rusu, reprezentantul companiei de transport Urbis, a spus că se încearcă pe cât posibil limitarea călătoriilor clandestine.

„Despre situația de vineri, el a arătat că „este un caz cu totul nefericit. Cei care au comis aceste fapte vor fi cu siguranță identificați și se vor lua măsurile legale împtriva lor de către organele abilitate. Cu atât mai mult cu cât este afectat un conducător auto angajat al Urbis, căruia îi acordăm tot sprijinul”, a mai arătat el.