ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișorenii sunt invitați la teatru pentru a ajuta finalizarea proiectului primei clinici de recuperare oncologică din România.
 
Pe 30 noiembrie, sunt așteptați în sala mare a Teatrului Național de la ora 19:00, la spectacolul „Lazăr sau vremea dintre valuri”. Este vorba despre o producție ce are la bază textul lui Pavel Chirilă, realizată de o companie bucureșteană ce reunește tineri actori de la mai multe teatre celebre – Nottara, Național, Ion Creangă sau Compania Passe-Partout Dan Puric. Regia este semnată de Ștefan Ruxanda, iar scenografia și costumele sunt realizate de Andrei Răduț și Roxana Dumitrache.

Banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați proiectului „Clinica Nera – prima clinică de recuperare oncologică din România”, construit de Fundația Sfânta Irina.  Ridicarea complexului din Caraș-Severin, destinat  suferinzilor depistați în stadiul inițial al bolii, a început în 2012, la inițiativa obștii Mănăstirii Nera și a doctorului Pavel Chirilă. Proiectul de la Slatina-Nera s-a bucurat încă de la început de binecuvântarea și sprijinul material și sufletesc al Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcop al Caransebeșului. Clinica va avea 42 de saloane, în care fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă și atenție. În cadrul Clinicii de pe Valea Nerei vor funcționa mai multe departamente, între care: Psihoterapie, Dietoterapie, Fizioterapie și Kinetoterapie, Depistare Precoce precum și un Departament de Cercetare Clinică.

În cadrul evenimentului din 30 noiembrie spectatorii vor afla mai multe despre Clinica Nera de la organizatori. Spectacolul este o alegorie tragi-comică despre societatea de astăzi. La bordul unei corăbii ce plutește de multă vreme în derivă, echipajul este surprins de un eveniment neașteptat: moartea comandantului. Înmormântarea lui și alegerea unui nou comandant, lupta pentru a-i lua locul și înscăunarea sunt ocazii pentru ocupanții vasului de a se alia și re-alia unii cu alții împotriva unora și altora. Noul comandant nu va rezolva nimic din aceste conflicte, ci doar le va amplifica până la colaps. Și toate acestea pentru că pe vas mai există un pasager pe care nimeni nu-l ia în seamă: Lazăr...