ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cetățean american, student la o universitate din Constanța, bănuit că a comis infracțiuni de viol și agresiune sexuală, drogându-și victimele, a fost reținut de polițiștii din Constanța, după acțiunea unui investigator sub acoperire.

 Potrivit reprezentanților Poliției Constanța, cazul a intrat în atenția oamenilor legii după ce, în urmă cu două săptămâni, un tânăr de 21 de ani, a produs mai multe tamponări, lovind autoturisme parcate, iar apoi s-a stabilit că acesta se afla sub influența unor substanțe depresive, cu efect tranchilizant. Ulterior, victima, împreună cu un alt tânăr de 20 de ani, au reclamat că o cunoștință, un cetățean american, i-ar fi invitat la locuința acestuia unde le-ar fi administrat un produs medicamentos (din clasa benzodiazepine, cu efect sedativ - n.r.), după care ar fi fost agresați sexual de către acesta.

În urma cercetărilor, a fost identificat și autorul, respectiv un cetățean american în vârstă de 35 de ani, student la Facultatea de Medicină din cadrul unei universități constănțene.

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale și cei ai Direcției Operațiuni Speciale au organizat în timpul nopții de sâmbătă spre duminică o acțiune complexă, pe raza stațiunii Mamaia, fiind folosit un investigator sub acoperire pentru întâlnirea cu bărbatul respectiv. După ce s-au cunoscut, cetățeanul american l-a invitat pe investigator la domiciliul său, încercând să-l servească pe acesta cu mâncare în care amestecase sedative. În acel moment au intervenit colegii polițistului, care l-au reținut pe american.

 Potrivit anchetatorilor, au fost efectuate percheziții la locuința bărbatului și asupra autoturismului acestuia, fiind ridicate 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conțin benzodiazepine, recipiente cu lichide susceptibile a conține benzodiazepine, cinci laptopuri, un DVR, șapte telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor și diferite obiecte sexuale.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală.

Luni, bărbatul va fi prezentat instanțe cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii constănțeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a cetățeanului american.