ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oraș din nord-vestul României interzice, în zona centrală, magazinele second-hand, casele de amanet, sălile de jocuri de noroc, service-urile și spălătoriile auto. Asta pentru a atrage mai mulți vizitatori.

Este vorba despre Oradea. Municipalitatea s-a gândit să adopte câteva măsuri de genul acesta pentru a crește numărul turiștilor în oraș.

„Centrul Oradiei are nevoie, în mod cert, de mai multă viață, să fie un centru mai atractiv, prietenos cu oamenii, cu toate spațiile comerciale de la parter deschise tot timpul anului, să existe o combinație de spații care să atragă vizitatorii, să te relaxezi, să te plimbi, în toate zilele", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Acesta a explicat că măsurile vizează interzicerea în centrul municipiului Oradea a activităților de service auto și spălătorii auto începând din ianuarie 2018 și din 2019, interzicerea funcționării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand și a sălilor de jocuri de noroc, scrie adevarul.ro.

„Avem nevoie de un centru mai atractiv în municipiul Oradea. Trebuie să existe o combinație de spații care atrag vizitatorii și orădenii, lucru care se întâmplă mai greu cu case de amanet sau magazine cu haine second-hand", a spus edilul.