ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Între 3 și 6 august a avut loc la Cluj-Napoca Festivalul Untold.
 
„UNTOLD e închinat lui Satan", scrie preotul Claudiu Melean din Cluj-Napoca pe pagina sa de Facebook, care mai susține că „trebuie făcută sfeștanie în parc”, după festival, ca părinții să-și mai poată ducă copiii acolo.

„Până când ne veți batjocori credința cu Untold-ul închinat lui Satan? Până când o tot jigniți pe Maica Domnului și credincioșii care-i cinstesc Adormirea? De ce ne întunecați cu o sărbătoare a întunericului tocmai în sărbătoarea luminii taborice? Dacă nu vă e rușine de mulțimea de oameni pe care îi obligați să ia parte la zgomotul vostru, măcar de Dumnezeu să vă temeți. Ne-am săturat de festivalurile drăcești pline de alcool, tutun, droguri, sex și zgomot în care vă închinați nenumitului aducându-i ofrandă energiile voastre”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

Postarea a dispărut ulterior de pe Facebook.

„Untold”, care înseamnă „nespus”, „nerostit”, ar trebui să ridice semne de întrebare. Teologul greco-catolic Bogdan Duca spune că în tradiția creștină, diavolului nu i se spune pe nume, pentru a nu fi invocat.

Anul trecut, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, afirma despre Festivalul Untold că este „poarta Antihristului", prin tot ce reprezintă.

Într-un articol din Cotidianul, Radu Hadârcă face o analiză a simbolismului asociat festivalului Untold, afirmând fără ocolișuri că este vorba despre „un megashow dedicat forțelor malefice”.