ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multe orașe din România sunt depopulate, potrivit datelor oficiale prezentate de către Guvernul României.
 
Reșița se află pe locul doi în acest top, după Brașov, cu o scădere drastică a populației, de peste 30 de mii de locuitori. Ioan Popa, primarul ales în acest an de către reșițeni, vrea să repopuleze municipiul de pe Bârzava.
 
Edilul dorește să aducă tineri din alte zone ale țării care să se stabilească în oraș. Popa susține că există o preocupare a investitorilor prezenți în Reșița, dar și a celor care intenționează să mai vină, pentru a avea resurse umane disponibile. Primarul crede că administrația pe care o conduce are ce să le ofere tinerilor, potrivit adevarul.ro.
 
Pentru asta, pregătește chiar și o campanie de marketing prin care să-i convingă că Reșița este locul potrivit unde să se stabilească.
 
”Am identificat zonele frumoase cu care ne individualizăm și am inițiat discuții cu o agenție de marketing din Timișoara. Avem un bazin olimpic, cum nu e nici în Timișoara, Sala Polivalentă, Grădina Zoo, care este a treia din țară. Cu aceste valori și cu altele, pe care nu le mai numesc acum, construim o campanie și le mediatizăm mai mult, pentru a le arăta tinerilor din zonele limitrofe nouă ca și județ, din arcul subcarpatic, Gorj, Olt, Vâlcea. Încercăm să aducem tineri de acolo”, spune Popa.