ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un primar din județul Vaslui le trimite recomandate prin poștă pungile cu gunoaie celor care le aruncă la voia întâmplării pe câmpurile din comună.

De multe ori, oamenii sunt luați prin surprindere și, într-o primă fază, cred că sunt ajutoare de la Uniunea Europeană și se laudă vecinilor cu acest lucru.

 Locuitorii comunei vasluiene Hoceni își primesc recomandate prin poștă pungile cu gunoaie pe care le aruncă la voia întâmplării pe terenurile virane din afara localităților.

Surpriza neplăcută în acest sens este făcută de către autoritățile locale care, în urma găsirii unor indicii chiar în punga de gunoi, precum facturi la electricitate sau chitanțe pentru plata impozitelor, le expediază prin Poștă la adresele proprietarilor.

„În momentul în care sunt găsite astfel de pungi, este imposibil să nu găsim o chitanță sau factură pe numele proprietarului. De regulă, nu este vorba de gunoi menajer, ci de alte deșeuri, însă nu considerăm normal ceea de fac. De aceea, le trimitem prin poștă aceste pungi, iar oamenii se laudă către vecini, înainte de a le desface, că au primit ajutoare de la Uniunea Europeană. Este o metodă foarte eficientă prin care localnicii renunță, ușor-ușor, la astfel de practici nu tocmai corecte”, a declarat pentru News.ro primarul comunei Hoceni, Vasile Țabără.

Toate cheltuielile cu expedierea coletelor cu gunoaie prin poștă sunt suportate de către Primăria Hoceni.