ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa vrânceană scrie că tragerea la sorți pentru Președintele  Biroului Electoral Județean Vrancea, pentru referendumul din 6 – 7 octombrie ar fi putut fi aranjate.

Într-un articol din Vranceamedia se susține că judecătoarea Daniela Matache ar fi procedat „total neprofesionist, într-un mod lipsit de transparență, comițând mai multe gesturi care pot pune sub semnul întrebării tragerea la sorți:

Nu a anunțat numele tuturor celor 4 judecători înscriși pe biletele puse în urnă
Nu au fost prezentate biletele pe care să se vadă numele celor 4 magistrați (teoretic putea fi trecut numele unui singur judecător pe toate cele 4 bilete)
Nici măcar grefierei prezente nu i-a arătat biletele desfăcute, în fața camerelor de filmat, astfel încât aceasta să vadă numele judecătorilor trecute pe ele.
Urna din care s-a extras nu era transparentă, așa cum se procedează la aproape toate tragerile la sorți din lumea asta.
Nu a arătat jurnaliștilor prezenți biletul extras pe care să se vadă scris numele judecătoarei Mariana Grădinescu, cea anunțată ”câștigătoare”.
Nu a scos din urnă celelalte bilete pentru a le arăta, astfel încât numele celorlalți 3 judecători să poată fi vizualizate.
Grefiera care a primit biletul de la judecătoarea Matache nu s-a uitat pe bilet să vadă dacă, într-adevăr, numele judecătoarei Mariana Grădinescu este trecut pe el”.

Judecătoarea Marian Grădinescu este suspectată că ar fi într-un conflict de interese, ea fiind mama elevei care a organizat evenimentul din 24 februarie de la Focșani, în care minorii au putut afla că pot fi transgenderi.

Doamna judecător a fost prezentă în sala în care a avut loc evenimentul din 24 februarie de la Focșani, în care au fost implicate și persoane LGBT, cum ar fi un transexual care le-a vorbit elevilor minori despre alte lucruri decât era anunțat în conferință (”Combaterea violenței împotriva femeii”). În plus, fiica judecătoarei Grădinescu a fost una din elevele care au făcut parte din echipa de organizare a evenimentului, iar apoi i-a ironizat pe o rețea de socializare pe cei care criticau modul în care a fost anunțată și prezentată întrunirea ”Women Talk”. În aceste condiții, din considerente morale, doamna Grădinescu ar fi trebuit să nu participe la tragerea la sorți de ieri”, a precizat ieri Gabriel M., unul dintre susținătorii redefinirii căsătoriei în Constituție, citat de Vranceamedia.