ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare (județul Timiș) au depistat patru cetățeni străini, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre patru cetățeni din Pakistan, trei bărbați și un minor, având vârste cuprinse între 13 și 20 ani.

Sâmbătă, 36 cetățeni din Irak, respectiv Siria, care au încercat să intre ilegal în România, au fost reținuți de polițiști în zona de competență a sectoarelor Poliției de Frontieră Moravița și Oravița.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din șase bărbați, o femeie și doi minori, cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 2 și 45 de ani, iar al doilea grup era format din trei bărbați, două femei și cinci minori, cetățeni sirieni, având vârste cuprinse între  2 și  40 de ani.

Tot sâmbătă, pe raza aceleiași localități au fost depistate de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, alte nouă persoane, stabilindu-se că aceștia sunt cetățeni irakieni, dintre care șapte bărbați, o femeie și un minor, cu vârste cuprinse între 3 și 45 de ani.

În apropierea localității de frontieră Oravița, opt cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, au fost preluați și transportați la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.S-a stabilit că persoanele în cauză sunt șase bărbați, o femeie și un minor, toți din Siria, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

România a devenit țară principală de tranzit pentru imigranții care vor să ajungă în vestul Europei, după ce Ungaria a construit un gard la granița cu Serbia.








Foto: Poliția de Frontieră