ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Boanchiș a scris câteva rânduri despre jurnalistul Cristian Tudor Popescu după ce acesta a declarat că este împotriva legii grațierii.

Boanchiș îl numește pe acestea „tefeleu de vârstă bunicilor", tefeleu argumentând chiar el că ar înseamna „tânăr, frumos și liber" și aduce aminte de un episod cât C.T. Popescu a spus că Eminescu era ateu.

„Una-alta tot de împărțit, nu de înmulțit, cu Eminescu a avut și un tefeleu consacrat, C.T. Popescu. Tefeleul de vârsta bunicilor de tefelei e și el împotriva grațierii, după ce s-a îmbogățit cinstit, falimentând tot. Prin 2013, Popescu a scris că Eminescu era ateu, argumentând cu niște versuri din „Împărat și Proletar”. „Religia, o frază de dânșii inventată/Cu a ei putere să vă aplece-n jug” și tot așa. În „Împărat și Proletar” sunt trei personaje. Împăratul, Proletarul și Poetul. Beleaua e că omul de cultură Popescu le-a confundat, atribuind Poetului discursul Proletarului. Jenibil! Bine că nu l-a confundat pe Dumitru Tinu cu Fathi Taher! Istorioara proletarului tenisman a făcut valuri în băltoaca noastră literară. Criticii au râs de s-au stricat. Unii pe blat, fiindcă le era teamă de intelectualul Popescu, alții pe față. Alex Ștefănescu (atfel un tip alunecos, m-a mirat atitudinea lui) a strecurat întâmplarea într-o carte", a scris Boanchiș în Național.

„Există ingineri geniali, care s-au remarcat inclusiv în artă, și ingineri șurubari. Ozenistul în gecuță de fochist e un șurubar. Ce Te Prostesti, C.T. Popescule!", își încheie Boanchiș editorialul.