ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 5 iunie, jurnalistul Lucian Gheorghiu de la Cotidianul a trecut la Domnul, anunță Cornel Nistorescu.

"Duminică dimineață la prima oră, Lucian Gheorghiu a plecat să-l întâlnească pe Ion Rațiu. A lucrat toată ziua de sâmbătă și a trimis ultimul său articol (Peste un sfert de milion de candidați pentru 44 de mii de mandate). Era un articol de bază al zilei electorale. Utopia românească a politicii nu putea să înceapă fără mutarea sa de deschidere. Sâmbătă seara a mai scris un text despre noua regină de la Roland Garros. Dimineața la 7 a anunțat redactorul de serviciu că nu poate termina un alt articol și trimite la redacție baza de date pentru acesta. Și ne-a părăsit. Avea 61 de ani", a scris Cornel Nistorescu.

"Lucian Gheorghiu a fost un ziarist de moda anilor 1990-2000. Și între ultimii din vechea generație care mai scrie cu credință, cu gândul la un ideal și la o cale de propășire a neamului. Nu iubea deloc gazetăria de doi bani, de mofturi, fițe și bârfă. Nu suporta bulevardul cu lumea lui pestriță și nu punea stiloul sau nu deschidea calculatorul decât pentru subiecte importante ale politicii sau sportului românesc.

Lucian Gheorghiu a fost un jurnalist de conștiință cum din ce în ce mai puțini se găsesc în lumea de astăzi", încheie redactorul șef al Cotidianului.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!