ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Ștefan Ion, zis Cheloo, solistul trupei Paraziții, este anchetat de DIICOT pentru deținere și trafic de droguri. Duminică, la Antena 1, este programată prima ediție a emsiunii iUmor, iar Cheloo este, alături de Mihai Bendeac și Delia, în juriul show-ului ce va fi transmis la o oră de maximă audiență. Cheloo a făcut parte din juriul emisiunii X-Factor, difuzată tot de Antena 1.

Cheloo nu este primul om cu mari probleme în justiție promovat de televiziuni. Chiar în această perioadă pe Pro TV este difuzată emisiunea Bake Off, unde unul dintre jurați, Tudor Constantinescu, este vizat de o anchetă DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Emisiunea a fost filmată înainte de apariția problemelor. La scurt timp după terminarea filmărilor, Tudor Constantinescu a devenit subiectul unei anchete privind o evaziune fiscală, iar șefii PRO TV s-au văzut puși într-o situație încurcată: să difuzeze sau nu show-ul în care s-au investit 700.000 de euro. Cum justiția nu s-a pronunțat, încă,  Tudor Constantinescu beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar Pro TV a decis să difuzeze show-ul.

Pro TV este campion la promovarea infractorilor. În ediția din 27 martie 2015 a emisiunii Românii au talent, Andrei Grigoriu a impresionat juriul cu povestea sa de viață. Tânărul le-a spus juraților că a stat în închisoare 11 ani pentru că a tăinuit o crimă. Adevărul a fost însă altul. Andrei a fost părtaș la uciderea, în 2003, a unei studente de 25 de ani, din Timișoara, iar anul trecut fusese eliberat condiționat.

Aceeași soartă a avut-o și pianistul Traian Constantin, la același show TV. În doar câteva zile, bărbatul de 35 de ani a trecut de la extazul calificării în finală la agonia acuzațiilor că este pedofil. 

Daniela Crudu, Simona Trașcă sau Mădălina Pamfile, cunoscute pentru apariția la emisiuni nocturne ca asistente tv, au fost anchetate în urmă cu câteva luni într-un dosar de prostituție.
 
Șerban Huidu a fost protagonistul unui grav accident rutier în urma căruia și+au pierdut viața trei persoane. După o scurtă pauză, și-a reluat postul de prezentator al Cronicii Cârcotașilor. Nu a stat nicio zi la închisoare.

Bogdan Vlădău, fost concurent la Vocea României, Burlacul, Vara Ispitelor și o prezență constantă pe posturile tv, a omorât o femeie însărcinată în anul 2001, ăn timp ce se alfa la volanul unei mașini de teren. A primit NUP (Neînceperea urmării penale).

Mihai Mitoșeru, cunoscut pentru aparițiile de la emisiunile Antenei 1, și-a ucis fosta iubită în anul 2000 într-un accident de circulație, însă nu a fost condamnat. Acum  face turul televiziunilor, spune bancuri și încasează bani buni pentru asta.