ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comitetului de Anchetă rus, Aleksandr Bastrâkin, a dat ordin miercuri direcției principale de investigații din cadrul acestei structuri de pe lângă Parchetul rus să ancheteze circumstanțele incidentului de la Ambasada Federației Ruse din România, a anunțat serviciul de presă al instituției, citat de agenția oficială de presă TASS și Agerpres.

Reamintim că o persoană cunoscută presei, Bogdan Drăghici, fost demnitar public și președinte al unei asociații anti-discriminarea taților (T.A.T.A.), care a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu doar o zi înainte de gestul său sinucigaș, s-a lovit cu mașina sa de gardul ambasadei ruse din Bulevardul Kiseleff, în jurul orelor 6, decedând în urma incendiului declanșat.

Arhivă: Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A., acuzat că și-ar fi violat fiica de 10 ani. A fost arestat pentru 30 de zile. Jurnalistul Mirel Curea: „S-a dat ordin de zi să ne mutăm atenția de la Cazul Caracal?”

„Pentru stabilirea detaliilor incidentului, șeful Comitetului de Anchetă a dispus ca anchetatorii să ceară Ministerului rus de Externe informațiile necesare pentru investigarea datelor”, a precizat serviciul de presă al structurii.

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat miercuri că incidentul în care o mașină s-a izbit în porțile misiunii diplomatice ruse de la București ar putea fi numit, "practic", un "act terorist", notează TASS.

„De fapt, a avut loc un atac terorist în această dimineață devreme, deși sunt multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”, a declarat Kuzmin pentru postul de televiziune de stat Rossia-24.

Aberațiile neobrăzatului Kuzmin, cel care a spus că România a ocupat Basarabia timp de 22 de ani și că „de fapt”, în Masacrul de la Fântâna Albă ar fi murit doar câțiva români, par să nu mai aibă limită iar Ministerul de Externe al României se dovedește prea molâu ca să-l pună la punct cum se cuvine.

Poate vrea ambasada fostei URSS să ne împărtășească din experiența ei cu teroriștii din 1989, când peste 1000 de români au murit în urma unei „operațiuni speciale” care a adus o pletoră de agenți ruși la conducerea României, reocupată după 45 de ani?

Procurorul de la Parchetul Tribunalului București care se ocupă de cazul bărbatului decedat miercuri dimineață după ce s-a lovit cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei a declarat că în interiorul autovehiculului au fost găsite recipiente pentru substanțe inflamabile, transmite Agerpres.

„Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porților cu mașina, urmată de incendiere în propriul autoturism. (...) Mașina a intrat în poartă, iar imediat după persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv și în felul acesta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea. (...) În interiorul mașinii au fost găsite recipiente pentru substanțe inflamabile. În momentul acesta sunt puse cap la cap informațiile care vor contura traseul pe care l-a avut, inclusiv înainte de eveniment", a afirmat procurorul.

Bogdan Drăghici s-a izbit direct în gardul ambasadei, după cum am scris, cel mai probabil pentru ca fiicele sale să nu și-l amintească drept un pușcăriaș violator pedofil, așa cum a primit condamnarea, deși s-a declarat nevinovat, ci ca un erou împotriva războiului Rusiei din Ucraina. Ultima sa postare de pe pagina sa de Facebook, din ziua condamnării, 4 aprilie 2022, este o amintire cu una dintre fiicele sale dintr-o vizită făcută la Kiev, în care face o pledoarie contra războiului din Ucraina.

Întrebat de jurnaliști dacă gestul poate fi considerat unul terorist, anchetatorul a răspuns: „Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens, nu putem afirma la momentul acesta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale”.

Vedeți FOTO și VIDEO la Accident ciudat la ambasada Rusiei. Șoferul a decedat după ce s-a izbit de zid și mașina a luat foc. ACTUALIZARE: SINUCIGAȘUL este Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, divorțat și condamnat luni la 15 ani de închisoare. FOTO VIDEO IMPACT