ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stirile Pro TV nu se dezmint. Exact la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, postul deținut de americanii de la CME a început programul de știri de la ora 19:00 cu cele mai sinistre întâmplări ale zilei.

Pentru conducerea postului, o crimă oribilă, despre care Pro TV, citând surse din cadrul anchetei, spune că autorul pare tulburat de o experiență religioasă, a fost o știre mai importantă ca Unirea. 

A urmat apoi un incident terifiant, după cum ne transmite Andreea Esca. Este vorba despre prăbușirea unui lift în care se afla o femeie, accidentată ușor la un picior,

A urmat o știre despre doi soți din Buzău care au ars de vii, după un accident auto.

A venit rândul apoi unui așa-zis scandal uriaș legat de Episcopul Slatinei și Romanaților, care ar fi inițiat demersurile necesare în vederea prestării de servicii funerare în cadrul episcopiei. 

După 10 minute de știri marca Pro TV și-a făcut loc și informația legată de unire, dar interpretată în stil propriu: declarațiile lui Dragnea despre Unire pot face mult rău în relațiile cu partenerii internaționali
 

Basarabia s-a unit cu România pe 27 martie 1918, după o lungă ocupație țaristă, în componența căreia intrase prin Tratatul de la București, din 1812, proclamându-și mai întâi autonomia, apoi independența față de Rusia și după câteva luni unirea cu Regatul României, în cadrul căruia a constituit o provincie timp de 22 de ani până la 28 iunie 1940 când un ultimatum al guvernului sovietic conform pactului Hitler-Stalin a fost adresat României privind cedarea Basarabiei către Uniunea Sovietică.

Postul păstrează linia trasată de fondatorul său, Adrian Sârbu. Acesta a recunoscut acum câțiva ani că a făcut teste pe poporul român cu Știrile de la ora 5

„Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democrație, valori occidentale, începea să se clatine. Țara era condusă prost, așteptările oamenilor nu erau împlinite și erau concurenți ai noștri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România. Ce-ar fi însemnat ca România să nu fie în NATO sau în Uniunea Europeană? Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenței Pro TV și a contribuției noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Știrile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Diversiunea s-a numit, 'hai să arătăm oamenilor și partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască'. Știrile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat și știrile de la ora 7”, a spus Adrian Sârbu în 2014 la o întâlnire.