ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului și Mișcarea Națională semnalează că organizatorii conferinței cu „intrare liberă” din 22 iulie 2023 a premierului ungur Viktor Orban la Băile Tușnad au impus o preînscriere pentru intrarea la „Universitatea de Vară” din localitate. În baza acestei măsuri se poate invoca pentru români că nu mai sunt locuri la discursul extremistului ungur care confundă Transilvania cu șaua calului lui Ginighis Han. De aceea, doritorii trebuie să se înregistreze cât mai repede. Iată mesajul medicului brașovean:

„Organizare pentru Băile Tușnad. Distribuiți, este important!

Sâmbătă, 22 iulie 2023, la ora 9.30 dimineața, ne întâlnim cu toții la Biserica Ortodoxă din stațiune. De acolo pornim spre locul unde Viktor Orban își va tine discursul. Organizatorii Universității de Vară prevăd în regulamentul de participare completarea unui formular de preînscriere (https://www.tusvanyos.ro/registration/) înscrierea și accesul propriu zis făcându-se la punctele de control pe baza buletinului de identitate al celor care au completat în prealabil formularul. Câțiva dintre noi l-am completat deja. Completați-l și voi. Ideea nu este să ne certăm cu "portarii" de la punctele de control, ci să intram în incinta campusului pentru a-i readuce aminte lui Viktor Orban în ce țară se află.

Ne vom comporta cu demnitate, vom fi exclusiv pașnici, nu vom răspunde la provocări. Avem și noi un regulament de ordine internă, cine iese din el va fi considerat ca fiind de cealaltă parte a "baricadei".

Împreună, Calea Neamului, Frăția Ortodoxă, NOI Românii, Legitimă Apărare, români din mai multe locuri ale țării, vom fi acolo!

Cu Dumnezeu înainte!”