ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie dezminte „informațiile apărute în presă, fără verificare, referitoare la o pretinsă campanie sau un pretins apel pentru interzicerea sau cenzurarea filmului „Frumoasa și bestia” produs de Disney”, se arată într-un comunicat de presă postat pe siteul organizației.

Membrii Coaliției susțin că organizația „nu duce nicio astfel de campanie și este la curent cu legislația românească privind limitele libertății de expresie și ale actului artistic. Decizia de încadrare a unui film în categoria de audiență adecvată aparține instituției de profil, în același timp părinții fiind liberi să-și educe copiii în conformitate cu propriile valori.

Avem în vedere și faptul că în Statele Unite filmul nu a fost încadrat pentru audiență generală – G, ci în categoria PG – „Parental Guidance, as some material may not be suitable for children”.

Informațiile apărute sunt eronate și bazate exclusiv pe o interpretare subiectivă și tendențioasă a unei postări pe o rețea de socializare”.

Reacția CpF vine după ce mai multe organe de presă au susținut că organizația ar fi lansat „o campanie” pentru a cenzura sau interzice un film al companiei Disney, după ce pe pagina de Facebook a apărut următorul mesaj:

 

Hotnews, Adevărul, News.ro sau Antena 3 s-au grăbit să dezinformeze cititorii, deși, după cum se poate vedea din postarea de mai sus, autorul face apel la încadrarea peliculei pentru audiența adecvată. Alții, precum Mediafax sau Gândul au fost mai blânde, afirmând doar că s-ar „sugera” interzicerea peliculei.