ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a confirmat faptul că TVR va intra în insolvență, după ce va fi modificată în procedură de urgență Legea de funcționare a televiziunii.

Președintele Senatului a precizat că intrarea în insolvență a Televizunii Naționale va fi reglementată prin procedura de urgență înaintată astăzi, în Parlament.

„Și pot să vă spun mai mult – că până luni voi pregăti pachetul de modificări legislative la legea de funcționare a televiziunii, în așa fel încât această procedură să poată să fie demarată – procedura de insolvență – care apără televiziunea de creditori într-o anumită formulă, cu următoarea mențiune – vreau să fac o mică paranteză: legea insolvenței poate să ducă pentru societățile comerciale inclusiv la faliment – ei bine, voi pune o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituție de interes public”, a spus Tăriceanu la TVR.

Tăriceanu a precizat că Legea de funcționare a TVR va fi modificată în regim de urgență.

„Această propunere de modificare legislativă va fi, nu pot să spun că am convingerea, dar am speranța că este susținută larg, de un larg spectru politic. Va fi depusă în procedura de urgență și sper cât de repede să putem realiza aceste modificări încât să ușurăm situația”, a mai afirmat Tăriceanu.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, recent, în cadrul dezbaterii pe tema situației financiare din TVR, că televiziunea publică se află în acest moment într-o situație „disperată” și trebuie găsite de către Parlament soluții imediate, dar și pe termen lung, iar Guvernul este deschis pentru a-și aduce contribuția.