ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC a anunțat că va desființa peste 1.000 de posturi pentru că se așteaptă să încaseze cu 150 de milioane de lire mai puțin decât se estimase din taxa TV în anul financiar următor, din cauza că telespectatorii renunță la televizoare și urmăresc programele pe Internet.

Toate gospodăriile britanice care dețin televizoare trebuie să plătească 145,5 lire pe an către BBC, un serviciu public fondat în 1922, însă din ce în ce mai mulți oameni renunță la acest serviciu.

„Se estimează că veniturile companiei vor scădea în 2016-2017 cu 150 de milioane de lire față de prognoza făcută în 2011”, anunță BBC într-un comunicat de presă, potrivit digi24.ro.

Directorul general BBC, Tony Hall, spune că prin concedierile pe care le va face compania va economisi aproximativ 50 de milioane de lire pe an.