ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demisie din echipa În premieră cu Carmen Avram, de la Antena 3. Reporterul Mircea Barbu acuză faptul că orientarea unui material despre refugiați, difuzat duminică seara, nu corespunde cu abordarea inițială. "S-a sugerat o legătură între valul de refugiați și atacurile teroriste", spune reporterul. "Am refuzat să îmi pun numele pe material", a continuat acesta.

Fostul reporter al emisiunii În premieră a avut o reacție dură după reportajul despre refugiați difuzat duminică seara pe post. ''Aș dori să fie foarte clar că, deși mi-a fost creditat acest material ca fiind realizat de mine, modul în care au fost prezentate faptele nu reprezintă în niciun fel opinia mea, personală sau profesională, cu privire la situația curentă”, a scris Mircea Barbu.

Ediția de duminică seara a emisiunii ''În premieră'' a avut tema ''Europa la răscruce”, iar jurnalistul spune că în cadrul materialului s-a sugerat de mai multe ori ''implicit și explicit o posibilă legătură între atacurile teroriste recente, valul de refugiați și Brexit”. ''Nu consider că există o legătură între aceste evenimente, ele fiind exploatate de către postul TV în goana după senzațional și audiență, nerespectând niciun fel de normă deontologică”, a mai menționat jurnalistul.

Contactat de Pagina de media, Mircea Barbu a explicat că și-a prezentat încă de săptămâna trecută demisia pe fondul neînțelegerilor dintre el și Carmen Avram asupra acestui material. ''I-am rugat să nu mă semneze pe acest material. Eu nu pot să-mi pun semnătura pe ceva greșit”, a menționat jurnalistul.
 
Carmen Avram, care este soția lui Adrian Ursu, a refuzat să comenteze subiectul.