ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelicula ”Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin. De asemenea,  filmul a câștigat și trofeul pentru cel mai bun lungmetraj de debut.

Realizatorul de televiziune, Dan Negru, a criticat vehement pelicula, afirmând că „nu este artă”.

„Băgați-vă "Ursul de aur” în fund ! Dacă aș posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul. O femeie încearcă să-și vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în fața ei. Și ăla stă și se masturbează. Iaca filmu’. Știu,nu înțeleg eu masturbarea ca artă. Dar toți "Urșii de Aur” fac săli goale de cinema, filme ieftine cu curve și înjurături vândute fraierilor drept artă. Pe piața liberă, sunt falimentare, n-au public. Băgați-vă „Urșii” în fund ! ”, a tunat omul de televiziune pe facebook.
 
Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a spus că nu avem de ce să ne mândrim cu filmele premiate la festivalurile internaționale.
 
„Sincer să fiu nu cred că avem de ce să ne mândrim că periodic vreun film făcut la noi în țară câștigă vreun urs pe la Berlin. Aceste premii se dau pe criterii pur ideologice și au puține legături cu arta cinematografică autentică. Și la Berlin dar și la Cannes nu contează atât producția, jocul actorilor, mesajul, caracterul universal, peren ori adânc al ideilor filmului, cât contează aspecte care țin de corectitudine politică, ideologie de gen și alte componente ale marxismului cultural postmodern. Postmodernismul relativist condamnă cultura la uniformizare și trivializare forțată!”, a spus și parlamentarul.

Lungmetrajul, o producție România-Germania-Cehia-Bulgaria-Franța, cu un buget de aproximativ 1 milion de euro, îi are în distribuție pe Laura Benson („Someone Else in the Evening”), Tómas Lemarquis („X-Men: Apocalypse”) , Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Rainer Steffen, Georgi Naldzhiev și Dirk Lange.