ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, a scris în ediția de astăzi a ziarului despre reacția editorului coordonator al siteului Hotnews.ro, Dan Tăpălagă și reacția acestuia la publicarea raportului asupra arhivei SIPA.

Andronic scrie că Tăpălagă ținea legătura cu fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, prin intermediari și a fost angajatul Monicăi Macovei la Ministerul Justiției.

„M-a interesat ce a scris pentru că, spre deosebire de gașca Liviu Avram, Ionel Stoica, Mircea Marian & co, Dan Tăpălagă (Hotnews) este mai talentat, nu are grobianismul celorlalți, este inteligent, tipul lupului singuratic, care nu participă decât arareori la chermezele ong-urilor tip „Noi suntem DNA”, nu primește rechizitorii pe mail sau articole scrise de vreun procuror pasionat de presă, sau dacă le primește îi pune pe alții să le semneze, face parte din garda veche a Monicăi Macovei. Avea legături cu Florian Coldea, dar nu direct, ci printr-un intermediar, așa cum am mai aflat chiar din gura prim-adjunctului SRI, și nu putea fi văzut la K2 sau T14 pentru că participă doar la reuniuni restrânse”, a scris Andronic.

Șeful EVZ a mai scris că „puțină lume știe că Dan Tăpălagă, apologetul luptei anti-corupție cu orice preț, face parte din gașca care a intrat în Arhiva SIPA ca la Disneyland”.

De asemenea, despre ultimul articol al editorului de la Hotnews, Andronic notează: „
Stil de activist de partid din anii '50, care evită subiectul și te însuflețește cu lozinci despre lupta împotriva burghezo-moșierimii”.

Dan Andronic încheie editorialul cu o întrebare pentru Dan Tăpălagă: „Când ai avut ultima dată cu adevărat curaj să scrii Adevărul?”. 
 
Articolul, intitulat: Diversiunea „Tăpălagă” sau cum au ajuns ziariștii mândri că sunt informatori-colaboratori ai Binomului. Operațiunea „Noi suntem statul”, este integral AICI.