ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am asistat miercuri la un grav asalt împotriva statului de drept, la o abjectă imixtiune în viață privată, la o încercare transparență de șantaj...Mă rog, cam astea erau frazele pe care mă așteptăm să le citesc azi prin media apropiată instituțiilor de forță din România. În loc de asta, tăcere asurzitoare....Hotnews, Adevărul, Evenimentul Zilei, Ziare.com, etc s-au mulțumit să relateze eliptic acuzațiile Antenei 3 la adresa Codruței Kovesi pornite de la un articol din Cațavencii. Mai exact, era vorba de faptul că pe lista interceptaților de către spionii israelieni s-ar fi aflat și aproape anonimul Florin Nemeș, director de marketing și PR la RCS&RDS și actor amator în clipurile din Belgravistan despre care aflăm că este partenerul de viață al doamnei Kovesi. Antenele tună și fulgeră sugerând că procesul în care oficiali din Intact sunt acuzați de șantaj de reprezentanți RCS&RDS s-ar baza pe un dosar construit pentru a face pe plac șefei DNA care ar avea ceva interese...sentimentale în respectiva cauză.

După așa ceva, mă așteptam să explodeze o anumită parte a presei dar nimic. Nu tu vituperări, nu tu victimizări agresive, nici cereri imperioase de acțiune pentru a salva statul de drept și onoarea exponentei sale de frunte. Ceea ce mă duce cu gândul la temerea unora că urmărirea electronică a corespondenței dintre cei doi amorezi ar fi putut avea ceva rezultate palpabile și că există niște documente arhivate care ar trimite la încercări de influențare a mersului unor anchete...Până se lămuresc deci care este adevărul, trompetele media sunt în silenzio stampa. Devine mai clară încordarea neprincipială a Codruței la fratele mai mic al SRI-ului iar răspunsul tafnos al SIE denotă că tăcerea de azi a mediei apropiate DNA ar putea fi bine justificată. De altfel, mi-a atras atenția fraza cu care începe articolul din Cațavencii. "Pe lista scurtă a apropiaților Laurei Codruța Kövesi cărora Ron Weiner și David Geclowicz le-ar fi spart e-mail-urile se află nu doar Ioan Lascu (tată, fost procuror), Sergiu Lascu (frate, director adjunct al Transgaz) sau Eduard Kövesi (fost soț), ci și un aproape misterios Florin Nemeș”. O formulare specifică informațiilor pe surse, cu condiționalul la loc de cinste...Or, care erau sursele care puteau lansa în presă așa ceva, evident, exceptând "binomul”? 

Rămâne să vedem cum se tranșează chestiunea. Nu va așteptați însă la mișcări spectaculoase și la vedere. Mă întreb dacă n-o să apară la un moment dat un post decorativ și relativ inofensiv pentru Codruța Kovesi după modelul celui care se pregătește pentru transhumanța Liviei Stanciu de la ICCJ la Curtea Constituțională...