ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Digi 24 continuă războiul mediatic împotriva Jandarmeriei Române. De data aceasta, trustul lui Teszari a găsit un asistent universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, care a spus că, nici mai mult, nici mai puțin, că gazele lacrimogene folosite de forțele MAI „are efecte de modificare a ADN, sunt efecte cancerigene”.

Același personaj, despre care aflăm că a fost consilier de stat pe probleme de sănătate în Guvernul Cioloș și actual membru al partidului fostului tehnocrat, spunea că respectivele gaze „sunt arme chimice, interzise în război”.

Reacția jurnalistei Sorina Matei a fost scurtă și nu mai necesită comentarii: „Demență totală, inconștientă și iresponsabilitate in presa românească”.
 
Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind substanțele iritant lacrimogene, Jandarmeria Română a făcut următoarele precizări:

„Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive (spray de mână, pulverizator de capacitate mărită sau cartușe iritant lacrimogene) sunt achiziționate de către instituția noastră exclusiv de la producători autorizați și certificați conform legii.

Menționăm totodată că aceste substanțe sunt folosite de majoritatea forțelor de poliție și jandarmerie europene”, arată Jandarmeria Română într-un comunicat de presă.