ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redactorul-șef al postului Digi24, Cosmin Prelipceanu, îl amenință cu tribunalul pe colegul său, Dragoș Pătraru, dacă acesta nu prezintă lista jurnaliștilor acoperiți de la Digi.

„Din respect pentru adevăr și din dorința de a ne păstra neutralitatea într-o chestiune juridică delicată și complicată, am decis să solicităm tuturor instituțiilor statului implicate precizări cu privire la evenimentele din ultimele zile. Se conturează deja informații și se nasc foarte multe întrebări. Despre toate, pe îndelete, în zilele următoare. Vrem să știm în folosul cui este făcută această operațiune de mistificare a realității. Cui servește? Influențarea pieței de capital este intenționată? De ce acum toată această operațiune concertată de ascundere a adevărului? S-au scurs în presă informații din dosar? Cine le-a scurs și în ce scop? Și încă ceva. Într-un stil care nu face cinste jurnalismului, jurnalismul ar trebui să se bazeze pe informații, nu pe zvonuri, Dragoș Pătraru face o acuzație extrem de gravă. El spune că unii dintre jurnaliștii noștri sunt acoperiți. Îl somăm public pe Dragoș Pătraru să prezinte lista, dacă o are și dovezile aferente. În cazul în care nu o va face, îl vom da în judecată”, a anunțat Prelipceanu în direct la televizor, marți seară.

Dragoș Pătraru a criticat luni postul Digi24 pentru că nu a abordat problemele cu justiția ale fostului administrator al RCS&RDS, Ioan Bendei.