ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


EuroNews redă în mod deliberat de o manieră falsă evenimentele care au avut loc la Valea Uzului, scrie jurnalistul Victor Roncea pe pagina sa de facebook.

Agenția de știri titrează că „un grup de români a pătruns într-un cimitir austro-ungar”, iar în textul articolului este citat doar parlamentarul UDMR, Attila Korodi, care susține, evident, versiunea etnicilor maghiari. Evident, cimitirul nu este în Austro-Ungaria, ci în România.

Autoarele articolului își însușesc doar varianta maghiară a evenimentelor, ceea ce nu ar trebui să fie surprinzător, având în vedere că, în conformitate cu textul prezentat, de documentare s-a ocupat biroul Euronews de la ...Budapesta.

Declarațiile lui Korodi, despre așa zise violențe produse de români, au fost negate de către oficialii Ministerului de Interne. Acest mic „detaliu” este însă omis de către jurnaliștii EuroNews.

Până și numele localității Dărmănești este ortografiat în versiunea sa maghiară, „Dormanfalva”, la fel cum este și Csíkszentmárton/Sanmartin Ciuc sau  Bákó (Bacău).

„Autoarea "stirii" este o rezidenta a Ungariei, corespondenta Euronews la Budapesta, Beatrix Asbóth, absolventa Pázmány Péter Katolikus Egyetem din Budapesta (1998 - 2004). "Jurnalista" a fost si la Sumuleu la vizita Papei deci nu se poate spune ca nu stie cam pe unde vine Transilvania sau Valea Uzului, ca sa o plaseze pe cea din urma in Ungaria”, scrie Victor Roncea, menționând că șefa acesteia este Palfi Rita.
 
EuroNews este o organizație cu sediul la Lyon, Franța. Poate ar fi momentul ca reprezentantul României la Paris, E.S. Luca Niculescu, să reacționeze, așa cum a făcut-o și Ambasada României în Germania, în momentul în care televiziunea de stat a acestei țări a afirmat că țara noastră „a anexat Transilvania”.