ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți angajați ai TVR Cluj, majoritatea unguri, au semnat o scrisoare către Comisia de Etică și Arbitraj, unde reclamă că prezentatoarea știrilor postului public din Cluj a acționat împotriva codului jurnalistic.
 
Colegii maghiari susțin că Diana Apahidean, atunci când pe 17 august a făcut public un material cu privire la anumite ofense aduse de maghiari clujenilor, în timpul unui concert ce a avut loc în Piața Unirii, a încălcat codul jurnalistic, potrivit gazetadecluj.ro.

Fostul consilier local din Cluj-Napoca, Gabriel Oniga, ar fi fost solidar cu prezentatoarea TVR Cluj.

„Cam asta au putut produce niste „jurnaliști” ! Adunat în toată cariera lor și înmulțit cu doi, n-au făcut cât a reușit Diana Apahidean în jumătate de an. Cel mai probabil, de marea majoritate nici măcar nu ați auzit. Interesant e că Diana nu mai are loc la TVR, prea multă audiență strică.. trist, dar se întâmplă chiar acum”, scrie acesta.
 
"Bun, după ce ambasadorul SUA se pozează cu steagul secuiesc, tvr cluj dă afară reporterița care a făcut un material despre o trupă care cântă "Clujul va fi oraș maghiar" și difuza imagini cu Horthy, Lenin și Hitler. Excelent. Sper ca Diana Apahidean să-i dea în judecată și să câștige procesul, mai ales că este clar un abuz și o comandă politică. Sper să intre și DNA pe fir la TVR, pentru că vor fi multe lucruri intresante de descoperit", scrie un alt jurnalist angajat la Dolce.
 
Jurnalista a fotografiat scrisoarea și a decis să o publice pe profilul personal, însoțită de mesajul :”Solidaritate de breaslă” și Trăiască presa „liberă”!”