ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Emilia Șercan a părăsit în lacrimi, sâmbătă seară, emisiunea Profesioniștii realizată la TVR de Eugenia Vodă, unde a fost invitată împreună cu Cătălin Tolontan, anunță Știrile TVR.

A fost momentul în care a mărturisit că perioada în care a lucrat pentru trustul Realitatea, pe vremea când era deținut de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, „a fost un mare compromis".

„A fost un compromis pe care eu l-am făcut la momentul respectiv. E-adevărat că m-am gândit că e posibil ca lucrurile astea să vină. Dar din punct de vedere moral, acel lucru a fost un mare compromis. (...) În momentul în care mie, la Realitatea TV, mi-au fost blocate câteva anchete, am plecat. Cine mi le-au blocat? Cei care conduceau, la un moment dat, postul. Mi-am dat demisia", a spus Emilia Șercan în timpul emisiunii.

Jurnalistul de investigații susține că se simte ca o impostoare. „Tot ce vreau să spun este că eu n-ar trebui să fiu în emisiune. În momentul ăsta mă simt o mare impostoare. Cum să mă pretind eu că sunt o profesionistă a presei, din moment ce am făcut marele compromis cu Vântu? Eu l-am investigat pe Vântu!", a precizat Șercan.

Anul trecut, ziarul Curentul a publicat o listă numele unor jurnaliști plătiți „cu mult peste valoarea lor profesională sau umană, creându-le o imagine falsă vizavi de propriile persoane, astfel încât răzbunarea lor, perfect legitimă, a căpătat aspectul unei exorcizari în masă a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice și cu bale la guri", după cum a scris SOV pe Facebook din închisoare.