ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu, fondatorul celui mai cunoscut cotidian din România, Evenimentul Zilei, afirmă într-un editorial publicat în EVZ că ActiveNews este „una dintre puținele publicații care-și mai amintește în presa noastră ADEVĂRUL că suntem români și nu zuluși”.

În articolul intitulat „Când un primar PSD dă în mintea TeFeL-iștilor”, publicistul menționează că ActiveNews este cea care i-a atras atenția asupra unui interviu acordat de ambasadorul României la Moscova, domnul Vasile Soare, agenției Agerpres,  despre situația eroilor români de pe Frontul de Est care au fost și vor fi reînhumați creștinește pe teritoriul Federației Ruse.

 Nu este prima oară când Ion Cristoiu vorbește elogios despre ActiveNews, deși recunoaște că nu este de acord cu unele poziții exprimate de publicația noastră.


„E lesne de înțeles de ce am tresărit entuziasmat descoperind site-ul ActiveNews, pe care-l urmăresc,deoarece, deși cu unele poziții nu sînt de acord, totuși se deosebește prin punctele de vedere mai aparte într-o presă dată gata de Political Correctness”, scria el pe blogul său pe 14 mai.
 
Lucrările semnate de Ion Cristoiu:
 
Personaje de rezervă, (1985)
Lumea literaturii, (1986)
Povestitorii, (1988)
Punct si de la capat (1991)
Un pesimist la sfârșit de mileniu (1999)
Singur împotriva tuturor
Seria Istoria ca telenovelă:
Istoria ca telenovelă, vol 1 (2003)
Istoria ca telenovelă, vol 2 (2003)
De la o lovitură de stat la alta (2006)
Lumea văzută de un român rupt în fund [12]
De la dosarele Legiunii la dosarele Securității (2006)
„Amintiri fierbinți din gerosul Kremlin (1967)”
Viitorul sună bine - Rusia a reintrat în joc (2007), eseu jurnalistic
Adio capitalism luminat (2009)
„O lovitură de stat prost mascată” (2010)[13]
„Adevărata moarte a lui Carol al II-lea” (2011)[14]
„Agentul CIA cu talpa ruptă” (2012), proză satirică[15]
Dușmanul de clasă, de la caricatură la plutonul de execuție, 2012,[16]