ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Digi 24, canalul de știri al RCS&RDS, s-ar putea închide, anunță Cătălin Tolontan pe blogul său.

Mai mulți oameni de la redacțiile teritoriale au fost deja anunțați că nu li se mai reînnoiesc contractele. „Pare o mișcare mai amplă, dar nu realizăm despre ce e vorba”, spun jurnaliștii concediați, conform sursei citate.

Se pare că performanțele scăzute de audiență, în raport cu televiziunile concurente, au fost revăzute într-o recentă evaluare a conducerii RCS, iar Zoltan Teszari ar vrea să închidă postul.

Cel mai mult însă, potrivit propriilor afirmații făcute de Teszari către apropiați, cântăresc calculele și „datoria față de acționari de a nu continua ceva ce pierde constant bani fără o perspectivă clară de refacere”, mai scrie Tolontan.

În acest moment, decizia închiderii canalului de știri nu poate fi preschimbată decât în cea a unei restructurări masive.
„Ce e clar e că lucrurile la Digi 24 nu vor rămâne ca acum”, spune un om din conducere.

Digi 24 a fost lansat în 2011, cu investiții masive, iar de-a lungul timpului a fost acuzat că este televiziunea sistemului. Postul de televiziune are în portofoliu și opt posturi locale, la Iași, Timișoara, Oradea, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov, Galați si Craiova.

În urmă cu câteva zile Dragoș Pătraru a atacat dur postul tv, sugerând că postul apără interesele unor instituții și corporații.

„Credem într-o societate care pune pe primul loc omul. Nu instituțiile, ci oamenii.

Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc sau, dacă există, nu le vedem noi, nu le simțim.

Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici..”